Om Cavaliere | Cavaliere

Cavaliere är ett familjeägt företag och det hela startade i textilstaden, Borås, år 1973. Tanken har alltid varit att erbjuda kostymer av hög kvalitet till ett rimligt pris, för alla.

Vi arbetar med en bred storlekssortering, med olika modeller för olika kroppstyper. Vår designavdelning har som huvudmål att designa mode för alla som söker premiumprodukter. Vi anpassar oss till de faktiska trenderna och skapar fantastiska kollektioner med hög kommersiell kraft.

Dessutom erbjuder vi ett av de bästa lagertjänstsystemen i branschen både vad gäller storlekar, tyg och färgalternativ. Tillsammans med vår snabbväxande modekollektion har vi plattformen för att stödja vår strategi för internationell expansion.

Vår produktion med egen fabrik ligger i den lilla byn Jesenik i Tjeckien. Fabriken är en av de få fabrikerna i världen som kan producera plagg på det traditionella italienska sättet, men uppdateras på ett industriellt sätt som kallas Sartorial Make. Något vi är mycket stolta över.

 

"Sartorial Make"-konceptet betyder att vi syr i form istället för att använda värme och lim, vilket innebär att en kavaj kommer att förbli i samma form under en livstid. 

Vi använder högkvalitetsduk framtill för att ge kavajen en smidig känsla och knapparna är sydda på samma sätt som skräddare gör. För att få en jämn form från axeln till ärmen klipps axlarna igen för hand. Och orsaken är enkel: vi tror på överlägsen kvalitet både i tyg och tillverkning!

Inga produkter matchar den valda filtreringen