Quality and Fashion

Att tillverka en kavaj kräver såväl tid och kunskap som noggrannhet och känsla. Därför syr vi stor del av vår produktion i egen fabrik där vi kombinerar det bästa av två världar - handens flexibilitet och taktila precision med den moderna symaskinens styrka och exakthet.

Exklusivt hantverk och uttryck

Inget limmas eller klistras. Allt sys. Tillsammans med ett fåtal andra exklusiva aktörer håller vi fast vid skräddarens oöverträffade hantverk.

Att använda lim och pressa samman en kavajs delar är en konsekvens av massproduktionens krav. Vad som vinns i tid förloras dock i kvalitet, tygets hållning och passform. När man limmar kan man inte justera kavajens olika delar och lager, vilket påverkar såväl bröst- och axelpartiernas passform som slagens och axelvaddarnas uttryck. Den sydda trådens följsamhet skapar en passform som håller. Så klistret låter vi stanna i skrivbordslådan, i produktionen använder vi tråd. Det blir bättre så.

Många skulle nog hålla med om att ett välskräddat axelparti skiljer kvalitet från kvantitet, skräddat från massproducerat. För oss är det viktigast att kläderna sitter och känns som om de vore skräddarsydda. Och det är de ju. Vi kallar det Sartorial Elegance.

Cavaliere och Cavaliere Femme - tidlös elegans

Hos oss finns inga tillfälliga trender eller omoderna detaljer, vi vet vilka tyger och vilken design som står sig över tid. Vårt fashionkoncept gör din garderob komplett. Alltid med perfekt passform - både för herr och damLänk till nyheter

Cavaliere Ceremony - till bröllop och fest

I sortimentet Cavaliere Ceremony har vi valt ut de bästa materialen och modellerna för olika tillfällen från bröllop till offentlig tillställning. Vi vill klä alla, till alla högtidliga tillfällen.

Classic - för alla tillfällen och sammanhang

Visste du att så mycket som 80 procent av våra beställningar handlar om kavaj och byxa i olika storlekar. Önskar kunden kavaj och byxa i de vanligaste färgerna - grått, blått och svart - har vi det på lager. Mix and Match kollektionen erbjuder ett brett utbud av kavajer, byxor och västar i kvaliteter från ull/elastan till exklusiv Super 150 ull. Vår ambition är att hålla lager så att du alltid ska kunna komplettera favoritkavajen med nya byxor. I vår Mix and Match är du alltid välklädd, såväl till kontoret som till en finare tillställning.

Tradition, kvalitet och spännande möten

2017 var året då vi äntligen kunde bjuda in våra återförsäljare till vårt Showroom i Stockholm!

Välkommen till vårt Showroom i Stockholm

Kärlek vid första ögonkastet uppstod när vi fick tillgång till det lilla antikvariatet.

Den handmålade franska tapeten är kvar, lampan som signum och en genuin känsla av tradition, kvalitet och spännande möten.

Bild inifrån vårt showroom Hit välkomnar vi idag våra återförsäljare, representanter för PR och magasin samt stylister. Vi har smygöppnat dörren för Er genom kollektionsutförsäljningar och hoppas kunna bjuda in Er till fler event framöver.

Fortsättning följer…

No products match the selected filter criteria